1. Välja stil

Vilken ytterdörr passar ditt hus? Har huset utsmyckningar som dörren ska harmoniera med? Eller passar en sparsmakad dekor bättre med arkitekturen? För att hjälpa dig har vi delat upp ytterdörrarna i fyra olika stilar: Nordisk, Modern, Klassisk och Lantlig.

Modern - Kontraster och rena linjer

Sparsmakad design och stilren dekor flirtar med funkis, medan små gluggar av glas bidrar till en lekfull blandning. I villastadens nya kvarter sitter färgstarka ytterdörrar med distinkt design snyggt. I de äldre husen på gatan är dörrarna en uppgradering till funkis 2.0. I Urban hittar du några av våra nyaste modeller med steppat glas. Titta närmre på dörrarna ovan: Maya, AlexandraMinnah och Ronja.

Nordisk - Med ljuset som inspiration

Det finns en återhållsam och naturnära ton inom nordisk design. Du hittar den i mode, möbler och arkitektur, där den ständigt är lika aktuell. Här hittar du dörrar med en stil som matchar alla hus med samma enkla elegans. Se gärna närmre på våra omtyckta dörrar ovan: BellaEbbaKarina Tät och Gullan.

Klassisk - Genuint och harmoniskt

Stil har ingen ålder. En klassisk dörr har en form med perfekt balans mellan tyngd och elegans, sedan må den vara gammal eller ny. Dörrarna här har influerats av olika traditioner för hus och herrgårdar, så att du kan hitta varierande uttryck inom samma stil. Många av dörrarna finns både som tät och glasad modell, exempelvis dörrarna ovan: Svea Tät PardörrBrittaSvea och Elvira Tät.

Lantlig - Den lantliga idyllen

Det är lätt att charmas av den rustika stilen på landet. Det är tryggt att luta sig mot hus med traditioner. Från ett hus till ett annat finns stilmässiga band som knyter ihop olika epoker och landsändar. Träpanel. Vita knutbrädor. Och en välkomnande dörr, förstås. Inspireras av dörrarna ovan: JaneJulia och Linnea.

2. Ta mått

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.