6. Välj rätt glas

Glasning i ytterdörren betyder mycket. Det släpper in ljus och visar vem som knackar på. Insyn slipper du genom att välja till exempel frostat glas. Många av våra ytterdörrar finns både med glas och i täta versioner. Mer glasyta får du med sidoljus och överljus. Eller ersätt sidoljuset med en öppningsbar halv pardörr, ett smart alternativ.

Med ett överljus kan du få in lite extra ljus i en mörk hall. Överljuset fungerar också som en vacker utsmyckning till en tät dörr.

Alma Halvpardörr   Ebba Halvpardörr   Jessika med SL-Jessika   

Få in mer ljus

Pardörrar kommer i flera varianter, antingen med två dörrar som i miljön ovan eller med en dörr och ett öppningsbart sidoljus istället för dörr. Har du inte plats för en parrdörr eller halvpardörr kan ett sidoljus vara ett fint alternativ. Några av våra ytterdörrar har speciellt anpassade sidoljus och andra kan du para ihop med något av våra sidoljus. 

Byt glas efter behov

Glasning släpper in ljus i hallen och skvallrar om att besök står för dörren. Våra ytterdörrar har 3-glas isolerglas i dörrarna med bättre energi- och ljudvärden än 2-glas. Glasen finns som standard i fem olika utföranden: frostat glas, cotswoldglas, rökfärgat, katedral samt klarglas. 

Som tillval finns ockås lamell, superenergi och solskyddsglas. Vi kan även erbjuda specialslipade glas mot förfrågan, kontakta din återförsäljare för mer information.

7. Välj säkerhet direkt

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.