8. Kolla tillvalen

Vill du ha ut mer av din dörr? Du kan välja tillval som gör din dörr unik både gällande design, funktion och säkerhet. I de tidigare delarna av checklistan har vi gått igenom yta, material, glas och beslag. Men det finns mer - nedan ser du ytterligare praktiska tillval. Och som vanligt kan din återförsäljare guida dig rätt i djungeln.

Diplomat Tillval EcoEco - lägre U-värde

Minska dina värmekostnader med vårt Eco-tillval, det ger en dörr som är superisolerad i både dörrblad och glaskassett. En tät dörr har U-värde 0,8 som standard och dörr med runt glas har U-värde 0,9 som standard. Eco-tillvalet ger det låga U-värdet 0,7 för både täta dörrar och dörrar med glas.

Diplomat Tillval ExtremeExtreme - tåligare dörrar

En dörr utsätts för väder och vind året runt, vilket innebär ett slitage som kan påverka utseende och funktion. Med Extreme-tillvalet får du ett extra slitstarkt utförande för att motstå tuffa påfrestningar. Det är en särskilt lämplig investering om du saknar skyddande tak över entrén. Extreme finns till ett utvalt sortiment av våra dörrar, se mer under respektive dörr.

Diplomat Tillval BrandBrandklassad dörr

Behöver ditt hus en typgodkänd brandcellsgräns? Beställ ytterdörren i ett utförande enligt Ei30. Det innebär ett skydd som gör att dörren kan stå emot sticklågor och heta gaser i minst 30 minuter utan att föremål antänds på andra sidan dörren. Finns som tillval för alla täta dörrar och vissa med glas, se respektive dörr.

Diplomat Tillval LjudLjudklassad dörr

I bullriga omgivningar finns det ofta ett behov av att stänga ute ljud för en behagligare hemmiljö. Dörren är då en viktig faktor och hos Diplomatdörrar kan du beställa den i ett utförande som är ljudklassat enligt RW35dB. Tillvalet finns till alla våra täta ytterdörrar.

Diplomat Tillval Säkerhet

Säkerhet

Ett säkert hem kan bli ännu säkrare med hjälp av rätt tillval till dörren. Våra säkerhetsdörrar klassas enligt den nya inbrottsklassen RC2 & RC3 (RC=Resistance Class) i enlighet med den europeiska standarden för inbrottsklassade dörrar EN 1627.

Med RC2 uppgraderas konstruktionen med 3-punktslås med förstärkt dörrblad, samt extra förstärkning vid lås och gångjärn. För att försvåra inbrott är även slutblecket förstärkt med kåpor och om dörren har glas är det laminerat. Klass 2 är möjligt att få till både tät och glasad dörr.

RC3 höjer säkerheten ytterligare och uppfyller kraven enligt klass 3 i ENV 1627. Dörren står då emot inbrottsförsök i minst 20 minuter, vilket innefattar 5 minuter aktiv bearbetning av dörren med verktyg som skruvmejsel, rörtång, kilar, samt även en kofot och flera kraftiga skruvmejslar. Går endast att få till tät dörr.

Läs mer om samtliga våra tillval under Tillval i huvudmenyn.

9. Boka snickare för montage

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.