Se upp för billiga dörrar!

Billiga dörrar till vrakpris är ofta det första man möter i bygghandeln. Om en ytterdörr har en prislapp på 2999:- finns det inte så mycket att tillägga. Annat än att bra kvalitet alltid kostar mer än så. Lockpriserna på billiga dörrar sätter prisnivån. Eftersom en ytterdörr av bra kvalitet kostar betydligt mer går många konsumenter hem med billiga dörrar som de riskerar att bli väldigt besvikna på.

På Diplomat har vi en enkel princip: Vi gör riktigt bra dörrar istället för riktigt billiga dörrar. Därför har vi valt att inte medverka i kampanjer som erbjuder billiga dörrar till vrakpriser. Vi kan nämligen inte sätta alla våra kvalitetskontroller ur spel för att göra billiga dörrar av sämre kvalitet. Då stannar hela vår dörrfabrik. Det är en kompromiss vi inte accepterar. Vi tycker inte du ska behöva göra det heller.

Vad gör en bra ytterdörr?

Diplomats ytterdörrar tillverkas i Småland i en av Europas modernaste dörrfabriker. Med robotstyrda moment när osviklig precision är ett krav. Med mänskliga kontrollstationer och manuellt hantverk där erfarna händer och ögon behövs för att säkra kvaliteten.

Hur ser man skillnad på kvalitet och en billig dörr?

Lackeringen är viktigast, eftersom ytskiktet aldrig får släppa in fukt som kan förstöra dörren. En dörr som deformerats av fukt kan inte repareras. Därför lackerar vi med ett 2-komponentssystem i dubbla skikt. Dörren slipas före och mellan lackskikten. 

Hur mäter man kvalitet?

Du kan naturligtvis syna ytskikt och detaljer noga på billiga ytterdörrar. Du tänker kanske att du kan köpa till och fixa en del skavanker själv. Men det hjälper inte att vara händig om en billig dörr inte har en tillräckligt stabil och tät konstruktion i grunden.

Ett enkelt mått på kvalitet är garantin. Diplomat har marknadens mest omfattande åtagande: upp till 20 års formgaranti! Den tryggheten får du garanterat inte med billiga dörrar.

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.