Vad gör en bra ytterdörr?

Diplomats ytterdörrar tillverkas i Småland i en av Europas modernaste dörrfabriker. Med robotstyrda moment när osviklig precision är ett krav. Med mänskliga kontrollstationer och manuellt hantverk där erfarna händer och ögon behövs för att säkra kvaliteten.

Hur ser man skillnad på kvalitet?

Lackeringen är viktigast, eftersom ytskiktet aldrig får släppa in fukt som kan förstöra dörren. En dörr som deformerats av fukt kan inte repareras. Därför lackerar vi med ett 2-komponentssystem i dubbla skikt. Dörren slipas före och mellan lackskikten. 

Hur mäter man kvalitet?

Du kan naturligtvis syna ytskikt och detaljer noga på ytterdörrar. Du tänker kanske att du kan köpa till och fixa en del skavanker själv. Men det hjälper inte att vara händig om en dörr inte har en tillräckligt stabil och tät konstruktion i grunden.

Ett enkelt mått på kvalitet är garantin. Diplomat har marknadens mest omfattande åtagande: upp till 20 års formgaranti! 

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.