Designsamarbeten

Dörren är det första du möter hemma hos en person. Den bär en förväntan och kan berätta något om vem du är. Tillsammans med den svenska designtrion Minimarket har vi på Diplomat gjort dörren till en given inredningsdetalj.

Den exklusiva dörren Minimarket och Diplomat tagit fram

Nu är den färdiga dörrprototypen här. Pirrigt men framförallt stolt och glatt ser vi vår fina dörr röra sig världsvant i nya mode- och inredningssamanhang.   

- Om du är intresserad av inredning kan du nu förlänga ditt intresse till husets exteriör med den här dörren, säger Sofie Elvestedt från Minimarket. 

Diplomat x Minimarket samarbeteUnder 2018 inledde vi vårt allra första samarbete. Vi sökte efter någon som vill hjälpa oss att se dörren med nya ögon, från ett oväntat håll och bidra med en ny infallsvinkel. Systertrion Sofie, Pernilla, och Jennifer Elvestedt utgör designtrion i Minimarket. Deras eleganta men lekfulla design inom mode- och formgivning hade fångat vårt intresse. Man kan tala om kärlek vid första ögonkastet.

Den stora utmaningen, men också stora möjligheten var att ta fram en dörr som både klarar produktionstekniska aspekter, hålla god kvalitet och samtidigt förverkliga Minimarkets visuella vision. Efter ett nära samarbete och ett visst mått av kompromisser kunde produktionsledet i dörrfabriken och Minimarket sluta upp kring en gemensam målbild.

I dörrfabriken i småländska Bankeryd fick vi visa vår förmåga att göra dörrar utöver det vanliga. Diplomat X Minimarket-dörren är gjord i flera lager med frästa spår och mässingslister som lyfter det Art Deco-inspirerade mönstret i dörren.

Att samarbetet skulle bli så pass lyckat som det blev, kände vi från start. Och ju mer vi jobbade med dörren och Minimarket gick det upp för oss på Diplomat att det vi från början tänkte som ett oväntat samarbete, egentligen var väldigt naturligt.

- Vi är otroligt glada och stolta över samarbetet med Minimarket. Dörren kan visa personlighet och berätta något om vem du är, så modevärlden och vår dörrvärld är mycket närmare än vad man kanske tror, säger Mariette Lindsjö, Marketing and Innovation Director på Inwido.

Dörren kommer att finnas för beställning hos våra återförsäljare under en begränsad tid med start hösten 2018. 

Ange din emailadress här så får du ett meddelande när dörren finns att köpa.

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.