diplomat x minimarket

Dörren är det första du möter hemma hos en person. Den bär en förväntan och kan berätta något om vem du är. Tillsammans med den svenska designtrion Minimarket har vi på Diplomat gjort dörren till en given inredningsdetalj.

Den exklusiva dörren Minimarket och Diplomat tagit fram

En given inredningsdetalj

Dörren rör sig världsvant i mode- och inredningssammanhang. Med kraft att förändra hela din fasad kan den berätta något om vem du är. Tillsammans med den svenska designtrion Minimarket har vi gjort dörren till en given inredningsdetalj.

Passa på att säkra ditt ex, dörren säljs i begränsad upplaga fram till 1 april 2020. 

Diplomat x Minimarket visar upp inredningsdetaljer

Mässingsfärgade lister lyfter dörrens art deco-inspirerade mönster. Dörren är tillverkad i flera lager med frästa spår som håller listen på plats. Mönstret går även att få invändigt för den som vill. Handtaget heter Assa Epok 1937. Dolda gångjärn och sparkplåt i mässing är tillval som kan höja dörrens exklusiva känsla.

Designtrion Minimarket

Designtrion i Minimarket

Systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt utgör Minimarket. Deras eleganta men samtidigt lekfulla design har gjort dem kända inom mode och formgivning. Inte minst genom nomineringar till utmärkelsen Guldknappen (ett pris som delas ut till svenska modeskapare för att främja svenskt klädmode). När vi på Diplomat närmade oss ett samarbetsförslag tyckte Minimarket att det fanns många spännande aspekter att utforska. Man kan tala om kärlek vid första ögonkastet. 

Hemma hos Sofie Elvstedt

Hemma hos Sofie

Sofie blev så nöjd med dörren att hon har skaffat sig ett eget exemplar och satt in den i sitt hus. Den tar verkligen för sig i området och visar med tydlighet att dörren har potential att förändra känslan i en hel fasad. Hon berättar att folk ringer på hos henne för att fråga var dörren kommer ifrån.

En bortglömd inredningsdetalj

En bortglömd inredningsdetalj

Efter blod, svett och glädjetårar såg Diplomat x Minimarket-dörren dagens ljus. Nästan genast blev den kändis och fick följa med Minimarket till ett event för heminredning där bloggare och inredningsjournalister samlats för att ta del av nya inredningssnackisar. Och det stannade inte där. Plötsligt syntes dörren i helt nya sammanhang, i skyltfönstret på Åhlens City och i SvD Magasin.

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.