1. Välja stil

Vilken ytterdörr passar ditt hus? Har huset utsmyckningar som dörren ska harmoniera med? Eller passar en sparsmakad dekor bättre med arkitekturen?

För att hjälpa dig har vi delat upp ytterdörrarna i fyra olika stilar: Modern, Nordisk, Klassisk och Lantlig. Här följer en presentation med några av våra modeller i varje stil. Hela vårt sortiment av ytterdörrar hittar du här.

Modern - med en känsla för mode

I händelsernas centrum står dörren och tar för sig. Ständigt aktuell med örat mot gatan. Det någon kallar vågad, kallar någon annan självklar. Med en världsvan framtoning är dörren lika given idag som imorgon. 

Utvalda dörrar: Minnah Glas Extreme,  Alexandra Glas, Alma GlasIngela Tät, Laila Tät, Mikaela Glas och Molly Glas Extreme.

Nordisk - en historia från norr

Naturligt avskalad står dörren med ett ärligt uppsåt. Med rötter i den nordiska folksjälen ligger storheten i det enkla. Inspirerade av vårt skandinaviska klimat lovar dörrarna en hållbar stilsäker design med funktion i fokus. 

Utvalda dörrar: Ebba GlasDaniella GlasGullan Glas, Karina Glas, Nike Glas, Sandra Glas och Vega Tät.
 

Klassisk - lika vacker då som nu

Vi har dörrar som öppnar för tradition och stilren elegans. En klassisk skönhet som alltid känns modern utan att behöva springa på senaste trend. Tidlös formgivning i harmoni med historien.

Många av dörrarna finns både som tät och glasad modell, exempelvis dörrarna ovan: Britta Glas PardörrBritta TätDaisy Glas, Elvira Glas, Kajsa Glas, Signe Tät och Svea Glas.

Lantlig - naturlig arkitektur

Våra dörrar mår bra av friluftsliv. Formade av naturen och vårt skandinaviska klimat står dörren trygg i en föränderlig miljö. En jordnära formgivning med havet och skogen i åtanke.

Inspireras av dörrarna ovan: Karin GlasAnna GlasHannah Glas, Jane Glas, Julia Glas, Karin Tät och Linnea Glas.


Ytterdörr - med mer glas

Vill du ha en ytterdörr med stort ljusinsläpp? Våra altandörrar bygger på samma konstruktion som en ytterdörr, med högre stabilitet och säkerhet än traditionella fönsterdörrar. Detta möjliggör att du faktiskt kan välja en altandörr som ytterdörr. Se hela vårt sortiment här.

 

2. Ta mått

Tillbaka till Checklistan

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.

Återförsäljare med utställning Återförsäljare
Köp Diplomat online