8. Kolla tillvalen

Vill du ha ut mer av din dörr? Du kan välja tillval som gör din dörr unik i sitt utseende med en glaslist i t.ex. aluminium eller ek. Välj en dold dörrstängare så behöver du aldrig tänka på att dörren står öppen. Välj att handtag och lås monteras på fabrik för att spara mycket tid för dig eller din snickare. Du kan också välja paket med superisolerade, förstärkta eller ljud- och brandklassade dörrar. Läs mer om dessa olika tillval längre ned på sidan.


Diplomat Tillval


Egenskaper i världsklass

Alla våra dörrar håller hög kvalitet men ibland behövs det lilla extra för att trygga vardagen. Vi har tillvalen som säkrar din dörr och ger den egenskaper i världsklass. Diplomat Tillval SäkerhetSäkerhet

Ett säkert hem blir ännu säkrare med hjälp av rätt tillval till dörren. Flera av våra dörrar finns möjliga att få klassade i RC2 enligt den europeiska standarden för inbrottsklassade dörrar EN 1627. Vår RC2-dörr har förstärkningar av olika slag för att försvåra vid inbrottsförsök.


Diplomat Tillval Ljudklassad dörrLjudklassad dörr

I bullriga omgivningar finns det ofta ett behov av att stänga ute ljud för en behagligare hemmiljö. Dörren är då en viktig faktor och hos Diplomat kan du beställa den med en ljudreduktion på Rw 41dB. Tillvalet finns till alla våra täta ytterdörrar.


Diplomat Tillval EcoEco

Minska dina värmekostnader med Diplomats Eco-tillval, som ger en dörr som är isolerad i både dörrblad och glaskassett. Det ger då det låga U-värdet 0,7 för både täta dörrar och dörrar med glas.


Diplomat Tillval ExtremeExtreme - tåligare dörrar

En dörr utsätts för väder och vind året runt, vilket innebär slitage som kan påverka utseende och funktion. Med Extreme får du ett extra slitstarkt utförande på din målade dörr för att motstå tuffa påfrestningar. En särskilt lämplig investering om du saknar skyddande tak över entrén. Extreme finns som tillval till ett utvalt sortiment av våra dörrar, några har det som standard då står det i namnet.

Diplomat Tillval Brandklassad dörrBrandklassad dörr

Ska din dörr vara brandavskiljande? Beställ ytterdörren i ett utförande i brandklass EI230. Det innebär ett skydd som gör att dörren kan stå emot sticklågor och heta gaser i minst 30 minuter utan att föremål antänds på andra sidan dörren. Finns som tillval för alla täta dörrar och vissa med glas.

Diplomat Tillval BrandgastäthetBrandgastäthet

Kombinera din brandklassade dörr med brandgastäthet SA/S200. Finns som tillval för alla täta dörrar och vissa med glas och går att kombinera ljudisolering.Diplomat Tillval Personsäkerhet

Personsäkerhet

Ett säkert hem kan bli ännu säkrare med hjälp av rätt tillval till dörren. Våra säkerhetsdörrar klassas i RC2 (RC=Resistance Class) i enlighet med den europeiska standarden för inbrottsklassade dörrar EN 1627.

 

Med RC2 uppgraderas konstruktionen med 3-punktslås med förstärkt dörrblad, samt extra förstärkning vid lås och gångjärn. För att försvåra inbrott är även slutblecket förstärkt med kåpor och om dörren har glas är det laminerat. Klass 2 är möjligt att få till både tät och glasad dörr.

Se mer av samtliga våra tillval här.

 

9. Boka snickare

Tillbaka till 7. Välj säkerhet direkt

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.

Återförsäljare med utställning Återförsäljare
Köp Diplomat online