Svenska ytterdörrar

Det sägs att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder. På Diplomatdörrar har vi applicerat det uttrycket på våra dörrar. För trots allt har vi som bekant lite sämre väder ibland. Ganska ofta rentutav, vilket påverkar våra byggnader på olika sätt. I ditt hus står dörren som en sista utpost mot värme, vind, fukt, kyla och alla andra yttre faktorer.

Vi erbjuder svensktillverkade ytterdörrar som är rustade för att stå emot ett typiskt svenskt klimat. Om du skrapar lite på ytan hittar du ett utomhusbeständigt ytskickt som är lackat i dubbla skikt med 2–komponentsfärg. Under ytan finns sedan en rad smarta detaljer som gör konstruktionen stabil och slitstark. Sammantaget bidrar det till att våra ytterdörrar uppfyller marknadens hårdaste krav och att vi ger hela 20 års formgaranti. Välj hur du vill att din dörr ska se ut - vi ser till att den håller sig fin länge.

 

Vår syn på dörrar

Diplomatdörrars affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment av populära, högkvalitativa dörrar för villor och fritidshus. Diplomat erbjuder dörrar för både utomhus- och inomhusbruk samt sidoljus och överljus. De flesta av våra ytterdörrar är utrustade med marknadens bästa låskista, ASSA 2002.

Kompromisslös standard - för lång och trogen tjänst

När du köper en ny Diplomat ytterdörr så ingår alltid 20 års formgaranti som skydd mot att dörren slår sig på grund av väder och vind. Den tryggheten får du förmodligen inte någon annanstans. 20 års formgaranti bygger naturligtvis på en stabil och slitstark konstruktion.

Bilden visar hur våra ytterdörrar är konstruerade under ytan. Men det allra viktigaste syns faktiskt utanpå dörren. Ett perfekt ytskikt är nämligen bästa skyddet mot ytterdörrens värsta fiende: fukt. Jämför du Diplomats ytfinish med andra ytterdörrar så vågar vi påstå att du märker skillnaden. Framför allt om några år.

 

Standard hos Diplomat ytterdörr


DÖRRUPPBYGGNAD

01  CE-märkt.
02  105/130 mm karm av massif furu, ädelträ eller ek.
03  10 st förmonterade karmhylsor inkl. skruv för trä eller betong.
04  Karm utan smygspår (smygspår finns som tillval).
05  Justerbart säkerhetsslutbleck.
06  Dörrblad av HDF-board, laminat eller krysslimmad fanér på båda sidor.
07  Låskista ASSA Connect 2002, i klass 3 enligt SSF 3522.
08  Aluminiumplåt som stabiliserande fuktspärr på båda sidor.
09  Åldersbeständig tätningslist.
10  Ram i massiv furu eller ek.
11  Isolering av 55/67 mm tjock cellplast.
12  Lackering i dubbla skikt med 2-komponentssystem.
13  Tröskel av ädelträ med slitskena av aluminium. 25 mm hög med fasad profil.
14  Glas i 3-glaskassett.
15  Juserabara gångjärn med bakkantssäkring.


 

 

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.

Återförsäljare med utställning Återförsäljare
Köp Diplomat online