Dags att förnya ditt hus?

Dörren betyder mycket för uttrycket och känslan hos ett hus. En fin ytterdörr känns välkomnande, men den säger också något om den som bor i huset. Kanske räcker det med att måla om den dörr du har. Eller är det dags för en helt ny dörr?

Det sägs att man i Skottland målar ytterdörren röd när sista amorteringen på huslånet är betald. Andra menar att dörrar i klara färger är ett bra sätt att kunna urskilja sitt eget hus när man kommer hem sent efter en glad kväll. Det kan vara hur det vill med den saken, men en färgglad ytterdörr är onekligen ett sätt att sätta personlig prägel på sitt hus.

Smälta in eller sticka ut?
Nu är det ju inte alltid man vill ha en stark färg på sin ytterdörr – färgen ska ju passa till huset och till omgiv­ningen runt omkring. Då kanske en helt ny, men annorlunda, dörr är ett alternativ att fundera över? En dörr med fönster gör mycket för utseendet på huset och har också fördelen att öka ljusinsläppet i entrén.

Släpp in ljuset, men håll allt annat ute
Vi nordbor är inte bortskämda med ljus. Därför gäller det att se till att få in så mycket som möjligt av det ljus som står till buds. Av ljus kan vi helt enkelt inte få för mycket! En glasdörr skapar känslan av att ha öppet och släpper in massor med dagsljus, men håller kylan ute. En annan möjlighet är att komplettera en tät dörr med sido­ och överljus. Då får du bra med ljusinsläpp, även om du har en alldeles vanlig dörr.

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.

Återförsäljare med utställning Återförsäljare
Köp Diplomat online