Designen bakom dörren

Inez och Irma är unika och moderna, utan att kännas främmande, med en tydlig blinkning till en ädel dörrtradition.

Hur gör man för att skapa en riktigt fin och bra dörr? Det vet industridesignern Roger Persson. Grundlig research, omvärldsanalys och en stark känsla för färg och form, tillsammans med ett nära samarbete med produktionen – det är hemligheterna som gör dörren.

Det börjar med research
För att ta fram de nya dörrmodellerna började Roger med ett omfattande researcharbete. Han gick tillbaka och studerade hur olika tidsepokers dörrar sett ut.
– Äldre dörrar, i till exempel gustaviansk stil, har ofta mycket lister, speglar och snickarglädje. Medan moderna dörrar är plana och avskalade. Jag ville hitta ett designuttryck som landar någonstans mittemellan det traditionella och moderna.

Viktigt med igenkänning
Roger landade i två modeller, Inez och Irma, som han utvecklade tillsammans med Diplomat. Båda dörrarna har glaspartier, glasens placeringar och grundform för tankarna till traditionella dörrar men glasningen är modern. Glaspaketen har rundade hörn, inga synliga lister på utsidan och diskreta glaslister på insidan som skapar en stilmarkör för modernare dörrar. Det var också viktigt att dörren skapar samma känsla oavsett om du ser den inifrån eller utifrån.
Ett av Rogers signum som designer är att göra en produkt annorlunda endast med små justeringar.
– Jag försöker förändra en existerande produkt bara lite grann, dra den lite åt ett nytt håll, men hela tiden återkoppla till det som känns igen och som är tryggt.

Vi finns på ett hundratal orter runt om i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare nära dig

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.

Återförsäljare med utställning Återförsäljare
Köp Diplomat online