Pardörrar

Pardörrar, eller dubbeldörrar som de också kallas, blir allt populärare, konstigt vore det väl annars?

En pardörr tillåter två personer att gå in eller ut ur huset samtidigt... men det är antagligen inte därför pardörren nu har en renässans. Snarare är det så att fler och fler uppskattar det tydliga avtryck en pardörr gör i husets fasad. Pardörren kan vara både pampig och välkomnande på en och samma gång, både bestämd och varmt mottagande. 

Kanske har det tidigare också funnits en missuppfattning om att pardörren tillhör klassiska och lantliga hus, men där visar våra 15 moderna par- och halvpardörrar något helt annat. Med sina smala fyrkantiga fönster samt en och annan urfräsning visar de var skåpet (eller entrén) ska stå även på moderna villor. 

Moderna pardörrar

Om du är mer av en skogsnisse, ständigt på jakt efter nya naturupplevelser med svampkniv och bärkorg i högsta hugg, så är du säkerligen mer intresserad av våra pardörrar i serien Lantlig. Det är dörrar inspirerade av naturen själv, med sina många urfräsningar och gammeldags utformning av fönstren känns de trygga och naturliga i en röd stuga med vita knutar. Den lantliga pardörren är ett bevis på att pardörren inte alls är skrytig och förhävande utan istället varm och tålmodig.

Lantlig pardörr 

Men om du å andra sidan är av typen som vill ha ett pampigt mottagende är dörrserien Klassisk för dig. Klassisk har en stilren elegans som aldrig går ur tiden, med sina många stilfulla dekorlister kommer du alltid vara högtidligt välkomnad hem. 

 Klassisk pardörr

Kanske var inget av ovan för dig? Kanske är du i så fall personen som uppskattar det avskalade och enkla, det ärliga och det nordiska. Då är dörrserien Nordisk för dig, det är dörrar som uppskattar och inspireras av vårt klimat och av vår natur. Med en nordisk pardörr visar du din uppskattning för funktion och enkel men stilsäker design. 

Nordisk pardörr

 

Se våra pardörrar här >>

Hitta din återförsäljare

Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.