Svensk dörrtradition från Småland

Diplomat Dörrar AB har en lång tradition inom dörrtillverkning och är en av de ledande dörrtillverkarna i Sverige.  Diplomat Dörrar AB finns representerat hos återförsäljare över hela Sverige och har sedan 2006 varit en del av Inwido – Europas största fönsterkoncern.
  

Grön pardörr inne i en hall från Diplomat
Vit diplomatdörr med fönster

Länge leve dörrkänslan

Att allting började i lilla Bankeryd har aldrig hindrat oss från att tänka stort. Att vi numer är en av Sveriges ledande dörrtillverkare kommer inte hindra oss från att fortsätta tänka framåt. Vissa kallar det småländsk envishet, vi kallar det för dörrkänsla. 

Vi tillverkar 25 000 dörrar varje år och för att fortsätta möta framtidens höga förväntningar måste vi hela tiden finslipa vår produkt. Men även allt runt omkring, från det ansvarsfulla skogsbruket till prickfria leveranser. Det är viljan till förbättring som skapar en organisation att vara stolt över. Där både erfarenhet och framåtanda kännetecknar allt vi gör – och där minsta detalj tas på största allvar.

Det är så vi lever upp till löftet om dörrar som lever länge. Välkommen in!

Känsla för hållbarhet

Vår verksamhet bygger på innovation och svensk produktion, allt på plats i vår vinddrivna fabrik i Bankeryd, Småland. Härifrån har vi full koll på hela värdekedjan – från materialval och metoder till utsläpp och återvinning. Och ingenting lämnas åt slumpen. 

Det gör oss stolta över att gå till jobbet varje dag och enklare för dig att välja Diplomat Dörrar. 

Ett val som håller i längden, som känns bra i magen. En dörr man gärna sätter sitt namn på.  

Part of Inwido

Diplomat Dörrar AB är sedan 2006 en del av börsnoterade Inwido, Europas största fönsterkoncern och ett naturligt hem för regionens starkaste bolag inom komfort, inomhusklimat och trygghet. Inwido består av 34 affärsenheter med cirka 4 700 anställda i tolv länder. 2023 omsatte koncernen 9 miljarder kronor med en operationell EBITA-marginal på 11,4 procent. Inwido är sedan 2014 noterat på Nasdaq Stockholm.

Följ Inwidos resa på LinkedIn och www.inwido.com.

Vit pardörr från Diplomat dörrar

Därför ska du välja en svensktillverkad dörr

Det sägs att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder. På Diplomat Dörrar har vi applicerat det uttrycket på våra dörrar. För trots allt har vi som bekant lite sämre väder ibland. Ganska ofta faktiskt, vilket påverkar våra byggnader på olika sätt.

I ditt hus står dörren som en sista utpost mot värme, vind, fukt, kyla och alla andra yttre faktorer. Därför är det viktigt att välja en dörr som är skapad för det varierande svenska klimatet. 

Jobba hos Diplomat Dörrar

Här nedan ser du våra lediga tjänster. Hittar du inte en tjänst som passar dig är du alltid välkommen att skicka in en spontanansökan.