Få in mer ljus med rätt glas till din ytterdörr

5 jan. 2023

Många av Diplomats ytterdörrar finns både med glas och i täta versioner. Att välja glas i eller runt din nya ytterdörr kan ha stor betydelse. Det släpper både in ljus och visar vem som knackar på. 

Diplomat ytterdörr med sido- och överljus

Pardörrar och halvpardörrar

Pardörrar finns i olika varianter. Antingen med två jämnstora dörrar som öppnas på mitten eller som halvpardörr med en extra liten dörr, ett smart och snyggt alternativ. En pardörr kan också, om du väljer en med glasning, hjälpa till att få in mer ljus i hallen. 

Halvpardörrar från Diplomat dörrar
Få in extra ljus i en mörk hall och samtidigt som du får en vacker utsmyckning till din dörr.

Sido- och överljus

Har du inte plats för en pardörr eller halvpardörr kan ett sidoljus vara ett fint alternativ. Några av våra ytterdörrar har speciellt anpassade sidoljus och andra kan du para ihop med något av våra vanliga sidoljus. Om du vill få in mer ljus i hemmet kan du med fördel även välja till ett överljus. Om du vill undvika insyn väljer du till exempel ett frostat glas. 

Sidoljus och överljus från Diplomat Dörrar
Med ett sido- eller överljus kan du få in extra mycket ljusinsläpp. Spröjs finns som tillval.

Byt glas efter behov

Våra ytterdörrar har 3-glas isolerglas som standard. Utöver våra insynsskyddande glas nedan finns även lamell, härdat, superenergi, solskydd och specialslipat glas. Läs mer om våra olika glastillval och dess ändamål under produkten du är intresserad av.

Olika varianter av glas
Klarglas - Frostat glas - Cotswoldglas - Katedralglas - Rökfärgat glas