Hitta rätt stil på dörren

9 maj 2023

Beroende på vad du har för hus finns det olika dörrar som kan passa extra bra. Har du exempelvis ett hus i sekelskiftesstil är det fint att välja en dörr med mycket utsmyckning, så som en dekorpålimmad utsida. På ett hus i modern stil passar oftare en slät design på dörren bättre. Lås oss gå igenom några olika förslag på stilar att inspireras av. 

Grön pardörr från Diplomat Dörrar

Klassiskt

Diplomat Dörrar har dörrar som öppnar för tradition och stilren elegans. En klassisk skönhet som alltid känns modern utan att behöva springa på senaste trend. Tidlös formgivning i harmoni med historien.  

Hus med många detaljer matchas fint av ytterdörr med dekorpålimmad utsida. Välj gärna till samma dekor på insidan av ytterdörren för en lika dekorativ stil inomhus.

Grå ytterdörr från Diplomat Dörrar
Här ser du "Britta tät" som är en dörr med dekorpålimmad utsida.

Stick ut

Våga ta i och visa din personlighet. Och känn ingen press på att passa in. Passa på att välj din favorifärg och bryt av. För att skapa en harmoni i färgsättningen kan du välja att matcha planteringarna eller en annan detaljfärg på ditt hus. Vill du inte ha samma färg inomhus väljer du Diplomats smarta tvåfärgsmålning som ger dig en annan färg på insidan av hemmet.

Orange pardörr från Diplomat Dörrar
Här ser du "Inez glas" i orange.

Tegelfasad

Gult tegelhus med grå dörr är en säker kombination. Här passar en spårfräst dörr bra då den balanserar mönstret i fasaden. Nedan ser du en dörr i grå färg. Önskar du mer kulör så är grönt ett bra alternativ, då både rött och gult tegel har skiftningar i grönt. 

Grå ytterdörr från Diplomat Dörrar
På bilden visas ytterdörren "Athena".

Monokromt

Vill du åt den moderna stilen är en monokrom färgsättning ett snyggt valt. Här ser vi en modern villa där hela fasaden är svart. En spännande dynamik skapas tack vare av olika val av material. Olika material skapar olika nyans och lyster. Designen på husets dörr är enkel.

Svart ytter från diplomat dörrar
Här har vi en "Maj Glas" i svart med ett sidoljus. De senaste åren har vi sett samma monokroma stil i faluröda toner. Snyggt!

Ge din ytterdörr en personlig känsla med rätt tillval

När du har bestämt stil på din nya ytterdörr kan du addera en personlig känsla med hjälp av olika tillval. Diplomat erbjuder bland annat dubbeldekor, sparkplåt eller nyckelfärdig dörr med olika stilar på handtag och låscylindrar.

Du hittar tillvalen som passar dörren du är intresserad av på respektive produktsida.

Tips! Prata gärna med våra återförsäljare för att få vägledning genom tillvalen vid beställning av ny ytterdörr.