Utöka din dörrfamilj

4 sep. 2023

Kommer garageporten att se gammal och tråkig ut bredvid den nya entrédörren? Inga problem, i de flesta fall kan du få garageport, pardörrar, och altandörr från Diplomat i samma modell och/eller nyans som våra ytterdörrar. Två nya dörrar är ju dubbelt så snyggt som en!  

Ytterdörr, garageport och förrådsdörr i samma färg

Varför inte matcha din nya entrédörr med en snygg garageport?

Många av våra familjer har varianter i både glas och tät modell, vilket gör att du kan välja en glasad eller tät dörr (eller båda!) beroende på vad som passar dina behov och önskemål. 

Nedan ser du familjen Laila i olika varianter, målade i vår baskulör Grå (NCS S6502-B).

Följande modeller visas: Laila Tät 10x21, Laila Glas Halvpardörr 14x21Laila Glas Pardörr 16x21, Laila Glas Garage 24x21

Grå ytterdörr. dubbeldörr, garageport i samma stil
Olika varianter av dörren Laila, målade i vår baskulör Grå (NCS S6502-B).

Nedan visas familjen Bella i olika varianter. Samtliga dörrar är målade i vår baskulör Röd (NCS S 5040-R).

Följande modeller visas: Bella Glas 10x21, Bella Glas Pardörr 16x21Bella Glas Garage 24x21

Enkel ytterdörr, dubbeldörr och garageport i samma stil och färg
Olika varianter av dörren Bella, målade i vår baskulör Röd (NCS S 5040-R).

Garageportar

Parkera bilen med stil, bakom en av våra snygga garageportar. På samma sätt som en ytterdörr kan lyfta en hel fasad, gör garageporten samma jobb.  

Våra garageportar är slagportar med två sidohängda dörrar som öppnar utåt. Garageportarna är byggda på en kraftig ram av furu och är isolerade för varmgarage. Du kan få din garageport eller källar-/förrådsdörr precis likadan som din ytterdörr. Nedan följer en del av alla våra färg- och materialval som du kan göra. Du hittar hela vårt sortiment av garageportar här. 

Pardörr - bredda entrén med stil

En pardörr bjuder in till både vardag och fest. Genom att slå upp båda dörrarna utgör de en storstilad entré. I vardagen används enkelt en av dörrarna för passage. 

Diplomats pardörrar har så kallat hakregellås och säkerhetsslutbleck med finjustering av dörrbladets tätning, vilket är viktigt på pardörrar.

Se alla pardörrar med glas här eller alla pardörrar utan glas här.

Pardörrar från Diplomat dörrar

Halvpardörrar

Behöver du extra bredd på dörren, kanske för att kunna köra in tvillingvagnen i förrådet? Då är en extra liten dörr perfekt. Halvpardörren går att få tät eller med glas.  Finns i modulbredd 3–5, plus gångdörr i modulbredd 9–10. Nedan visas några av våra halvpardörrar.

Halvpardörrar fån Diplomat dörrar

Altandörr - när det är inne att vara ute

Med en altandörr får du en naturlig passage mellan inne och ute. Diplomats altandörrar bygger på samma konstruktion som en ytterdörr, med högre stabilitet och säkerhet än traditionella fönsterdörrar.

Alla altandörrar från Diplomat finns som enkel- eller pardörr och tillverkas i både trä och aluminum och du kan enkelt färgmatcha din ytterdörr med valfri kulör. Här nedan visas några exempel på utförande och du hittar hela vårt sortiment av altandörrar här. 

Altandörrar i aluminium
Altandörrar i aluminium
Altandörrar i trä
Altandörrar i trä

Övriga dörrar

Speciella utrymmen kräver speciella dörrar. Vi har dörrar med enklare konstruktion som passar till rum med mindre temperaturskillnader. Här menar vi rum som värms upp till max 18 grader 

Förrådsdörrar
Alla våra förrådsdörrar levereras kompletta med karm och låskista klass 2, enligt SSF 3522. 

Klimatdörrar
Våra klimatdörrar är trädörrar avsedda att monteras mellan utrymmen med oliksidigt klimat till exempel mellan huset och garaget eller förrådet.